日期:2015-7-22
天氣:多雲有雨
今日本來約左師兄去北水步兵fit魷,但落大雨兼黃色暴雨警告及雷暴警告既關係被迫取消今次既釣行,唯有改去行下釣具鋪。
入到店內,有一位售貨員知道我黎攞已訂既蝦,攞完2隻得食蝦(係yamashita既赤色,外貌好極龍蝦色和石狗公既色),之後諗住睇下有咩新蝦返,發現有幾款DUEL既遠投蝦(特性:利用蝦內既既鋼珠,重心轉移,就可以加大拋投既距離),忍唔住立即買,買左4款不同顏色既蝦(每款2隻),原來買5送1,咁岩買左10隻就送2隻YO-ZURI既蝦(可以自己揀,揀左一隻自然色(自然色可以再陽光普照水清既時間用會比較好)和彩肚紅 背紫色樹葉間既蝦(鮮艷既色可以在天陰水濁既時間用比較好)。
20150723_000631
20150723_000701 20150723_000728
結賬,發現自己買左差唔多6百幾蚊既蝦,哈哈!!!之後再走去第二間睇下有咩玩具先,見冇咩野買,走人返歸喇!
今日既行程結束,荷包又出血啦!不過見到d心愛既蝦忍唔住要買啦!
Master Wing榮師傅

Master Wing榮師傅

榮仔,年輕新一代釣手,不知何時被人起了個花名叫榮師傅後,便一直被朋友稱為榮師傅,活躍於EGI界,近日更鐘情於前打,每日都不停鑽研新的釣具及釣技。
Master Wing榮師傅

Latest posts by Master Wing榮師傅 (see all)